Inici > Capítols

Capítols

14 - INCLOURE ÉS CONVIURE

En aquest capítol parlarem del treball de l'Associació APRENEM. Una entitat de famílies que vol millorar la qualitat de vida dels infants amb trastorn de l'espectre autista (TEA), lluitar per la defensa dels seus drets i per la seva inclusió a la societat. A través de diferents històries personals de famílies que viuen el dia a dia dels nens que pateixen aquest trastorn, i de les veus d'alguns professionals, intentem donar llum sobre un tema que sovint està carregat de prejudicis i estereotips.
(Remissió 15/04/2010)


13 - AL LÍMIT DE LA PERSONALITAT

Aquest monogràfic sobre el trastorn límit de la personalitat vol presentar l’Associació ACAI de Barcelona, el treball que realitzen els seus professionals i el suport als familiars amb els grups d’ajuda mútua. I també explicarem la història de l’Elena Jacinto, una noia que ha superat el seu trastorn, que ens mostra la seva personalitat a cada segon i amb la qual viurem un dia intensíssim de la seva vida, ara plena de sentit.
(Remissió 08/04/2010)


Veure vídeos

12 - AUTISME: EL TRASTORN MISTERIÓS

Aquest monogràfic sobre l’autisme es basa en l’experiència de dos centres: El Centre l’Alba de Barcelona i el Mas Casadevall de Serinyà. En el primer centre veurem el treball que es fa amb nens i adolescents fins als 17 anys. Professionals i una mare d’un nen amb un trastorn de l’espectre autista ens parlen de la seva experiència. A Serinyà, una masia prop de Banyoles, acull i dóna oportunitats per potenciar les capacitats dels autistes adults.
(Remissió 1/04/2010)


Veure vídeos

11 - TEMPS PER COMPARTIR

El Centre de dia de Salut mental de Terrassa és un dels molts centres que es troben repartits per la nostra geografia catalana. L’equip del MENTS viu un dia amb els usuaris del Centre de dia. Des que surten de casa seva, fins que s’acaben les diferents activitats: Dansateràpia, activitats cognitives i psicomotrius, una caminada per la ciutat, natació, taller de cuina, futbol i una reunió amb la Creu Roja per parlar de voluntariat que volen fer tres usuaris del centre.
(Remissió 25/03/2010)


Veure vídeos

10 - CAP A L'AUTONOMIA

L’objectiu de les diferents entitats que treballen amb persones amb problemes de salut mental és sempre buscar la màxima autonomia dels usuaris. I el tema de l’habitatge és una de les gran fites dels professionals. En aquest cas veurem com funciona el model de pisos tutelats de l’Associació AREP de Barcelona i també anirem a Llinars del Vallès per veure d’aprop el funcionament de la Llar residència Tres pins.
(Remissió 18/03/2010)


Veure vídeos

9 - RESPIREM, LLAVORS EXISTIM

La FECAFAMM, (la federació catalana d’associacions de familiars de persones amb problemes de salut mental) aglutina les diferents associacions de pares de Catalunya i entre d’altres iniciatives organitza els programes RESPIR. Tant pels pares com pels usuaris es tracta d’uns dies de descans en hotels o albergs. Hem anat de passeig amb un grup d’usuaris que han fet una excursió amb els rucs del Corredor del Montnegre, i també a un hotel de Calella amb un grup de pares per veure els efectes positius dels RESPIR.

Remissio 11/03/2010


Veure vídeos

8 - TOT QUEDA EN FAMÍLIA

Les mares i pares de persones amb malalties mentals són cuidadores, infermeres, amigues i psicòlogues les 24 hores. Avui parlarem amb les famílies i també amb els professionals de Salut mental Sabadell i El Turó de Vilafranca. Les seves experiències i el seu treball associatiu han estat claus a l’hora de fer reivindicacions davant les administracions. També veurem com la Fundació de Malalts Mentals de Catalunya gestiona els casos on cal una tutela quan la família no pot atendre el malalt.
(remissió 4/03/2010)


Veure vídeos

7 - ART-TERÀPIA

La pintura, l’escultura, el teatre, la música... són disciplines artístiques que generen per elles mateixes sensacions positives i satisfacció personal. Això traslladat a l’àmbit de les malalties mentals es converteix en art-teràpia. El Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona a Vic ha engegat l’experiència de les parelles artístiques on un artista de la ciutat es converteix en voluntari que ensenya i treballa conjuntament amb un usuari del Centre. Al final de l’experiència en surt una obra d’art que formarà part d’una exposició pública. Veurem també com el teatre i la música ajuden a desenvolupar capacitats entre els usuaris de la Cooperativa AIXEC de Barcelona.
(Remissió 25/02/2010)


Veure vídeos

6 - VEUS PER ALS QUE NO LA TENEN

Els mitjans de comunicació són una via d’inclusió social cada vegada més estesa a les entitats que treballen amb malalties mentals. El fet de poder utilitzar la ràdio dóna l’oportunitat a moltes persones que pateixen malalties mentals d’expressar-se lliurement. Veurem l’experiència del Centre Sant Andreu-Fundació Vidal i Barraquer i la de ràdio Nikosia amb dos models diferents de ràdio. I també anirem fins a Vic per veure l’experiència d’un taller de curtmetratges.
(Remissió 18/02/2010)


Veure vídeos

5 - ACTORS SOCIALS

En aquest capítol visitem Suport Castellar del Vallès i AREP Barcelona. Dues entitats que no només proposen activitats perquè els seus usuaris puguin desenvolupar-se i recuperar capacitats, sinó que a més procuren que aquestes activitats es facin dins la comunitat (al poble o al barri). Veurem com els usuaris de Suport Castellar cuiden un hort, fan de periodistes entrevistant una ceramista del poble, i ballen; i a AREP els veurem fent de voluntaris a la gossera de Barcelona, jugant al ping-pong, fent classes de música clàssica i assajant amb un grup rock al centre cívic del barri.
(remissió 11/02/2010)


Veure vídeos

Pàgina 1 de 2

Cerca avançada


© Xarxa Audiovisual Local
Logo_xtvl